Salade Liègeoise

Ingrediënten

  • 500 g spek (dikke sneetjes van 1 cm)
  • 1 krop sla
  • 2 dl rode wijnazijn
  • koolzaadolie of arachide-olie
  • 1 sjalot
  • peper en zout
  • 100 ml kippenfond
  • 1 el Luikse siroop (optioneel)

Sperziebonen of prinsessenbonen moeten nu geoogst worden. Verwerk ze in deze lekkere salade! 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Stoom de krielaardappelen gaar in hun schil. Kuis de prinsessenboontjes en breek het steeltje af. Stoom de boontjes al dente, en laat dan schrikken onder koud water.

  2. Snij zwoerd (vel) en het kraakbeen van het spek en snij in reepjes. Kruid met peper en bak krokant in een pan.

  3. Snij een sjalot fijn. Kuis de sla en schik in de borden (maak “een bedje van sla”).

  4. Schil de aardappelen. Bak het sjalotje in wat olie, en doe er de aardappelen bij. Kleur mooi aan, en kruid met peper en zout.

  5. Giet het vet van het spek weg uit de pan, en blus met de rode wijnazijn. Voeg nog een klein scheutje olie toe, en kruid met peper. Proef of er nog zout bij moet en voeg de bouillon toe. Laat inkoken.

  6. Schik boontjes, aardappelen en het spek bovenop de sla. Werk af met de dressing.

  7. Tip: als je de vinaigrette zelf te zuur vindt, kan je eventueel nog een lepeltje Luikse siroop toevoegen.

5
Average: 5 (1 vote)