Tartiflette van Sofie Dumont

Ingrediënten

  • 200 gr gerookt spek (uit de Alsace)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 ml witte wijn
  • 190 gr overschotjes kaas: Keiems Bloempje, Cantallete, Chaumes, Blauwe kaas Grevenbroecker, Gruyère, Epoisse, Mimolette,....
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° à 220°C. Snij het spek in staafjes en plet een teentje look. Eminceer een ui.

  2. Stoof het spek aan zonder al te veel boter tot mooi krokant in een diepe ovenschaal. Voeg er de gesneden ui en geplette look bij. Stoof tot glazig.

  3. Gebruik een mandoline om de aardappelen in fijne plakken te snijden. Kruid met peper, zout en enkele blaadjes fijngesneden rozemarijn.

  4. Rasp de kazen en meng onder de aardappelen. Schik op de aangestoofde ui en spek en druk goed aan zodat er geen lucht tussen zit. Zet alles onder met de witte wijn.

  5. Plaats een deksel op de schaal en plaats voor +/- 1 uur in een voorverwarmde oven van 200° à 220°. Bestrooi met extra gruyère kaas en gratineer nog even onder de grill. Serveer.

4
Average: 4 (3 votes)