Moussaka van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor de bechamelsaus

Moussaka is de Griekse klassieker bij uitstek. Wil je dit zelf maken, dan is dit het perfecte recept.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Grieks
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor het gehakt. Snij de ajuin fijn. Stoof aan in wat boter. Voeg het gehakt toe. Bak aan.

  2. Snij een halve venkel in stukjes. Voeg toe aan het vlees en stoof mee aan. Voeg ook de look toe. Kruid met peper, zout en raz el hanout.

  3. Blus met tomatencoulis.

  4. Snij de aubergine in schijven en dan in blokjes. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan. Stoof de aubergineblokjes aan in de olijfolie. Voeg wat blaadjes tijm toe. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de courgette in lange schijven. Meng ze met olijfolie, peper en zout. Grill ze in een hete grillpan. Draai om en grill even verder.

  6. Maak een bechamelsaus. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe. Roer droog. Voeg een beetje melk toe. Roer de klonters weg. Voeg de rest van de melk toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de fetakaas toe.

  7. Maak puree: stoom de geschilde aardappelen gaar in 15 à 20 minuten vanaf het water kookt. Plet tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  8. Snij de twee tomaten in schijfjes. Doe het gehakt in een ovenschaal. Leg er de aubergineblokjes, courgetteschijven en schijfjes tomaat op. Spuit de aardappelpuree er op. Werk af met een bechamelsaus. 

  9. Plaats in de voorverwarmde oven op 190 graden voor 20 minuten tot het mooi gekleurd is. Smakelijk!

5
Average: 5 (1 vote)