Zelfgemaakte energierepen met noten en dadels

Ingrediënten

  • 60 g pecan noten
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g pindanoten
  • 6 el lijnzaad
  • 1 el cacaopoeder (raw)
  • 1 el honing
  • 1½ el kokosolie

Een week lang is Sofie te gast in de keuken van presentator Sam De Bruyn. Deze keer maakt ze met hem zelf gezonde energierepen. Met noten, zaden en dadels. Heerlijk!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Glutenvrij

Bereiding

  1. Pel de pindanoten. Verwijder de schil. Het roodachtige vliesje mag eraan blijven. Verwijder het hoedje en de pitten van de dadels. 

  2. Maal alle ingrediënten voor de energiereep fijn in een cutter tot alle noten en zaden gebroken zijn. 

  3. Neem een vierkante bakje of schotel en bedek de bodem met bakpapier zodat het mengsel er niet aan blijft plakken.

  4. Stop het mengsel in je vierkante bakje en duw goed aan tot je één egale rechthoek hebt. Laat het mengsel minstens een half uur opstijven in de koelkast. Snij in repen. 

  5. Bewaartip: bewaar de repen het dezelfde vierkante bakje. Zorg ervoor dat je dit kan afsluiten, zo blijven de repen langer goed. 

  6. Voor de shake: meng 250ml sojamelk met 2el van de proteïneshake. Voeg wat oploskoffie, kaneel en cayennepeper toe. 

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van