Zelfgemaakte pizza

Ingrediënten

voor het deeg

  • 300 g bloem ('00)
  • 1 glas lauw water
  • peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 blokje verse gist

voor de topping

"Waarom toch altijd diepvriespizza eten?", vroeg Cas zich af. Sofie maakt daarom zelf pizzadeeg en laat Cas zelf zijn pizza beleggen.

Voor kinderen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. Voeg water toe. Kneed het deeg vijf minuten. Laat het minstens een halfuur opstijven onder een handdoek. 

  2. Snij de ajuin fijn. Laat aanstoven. Kruid met oregano.

  3. Snij de tomaat fijn. Doe de tomaatjes bij de ajuintjes.

  4. Rasp de kaas. Mix de tomaten fijn.

  5. Rol uit met de hand. Garneer de pizza zoals je wil met bv tomatensaus, ham en paddenstoelen.

  6. Plaats in een voorverwarmde oven op 210 graden voor 15 minuten.

0
Nog geen stemmen