Foodphoto
Blub De Vis: zalm, prei en puree
Ingrediënten
-
450 g bloemaardappelen
-
1 scheutje melk
-
1 mespunt nootmuskaat
-
1 el margarine
-
peper
-
4 stengels prei
-
400 g zalm
-
1 wortel
-
4 el zwarte olijven
Bereiding
Schil de aardappelen. Kook of stoom ze gaar.
Pureer met melk, nootmuskaat en margarine.
Kruid met peper en zout.
Maak de prei schoon, snij in stukken van 10 cm en kook gaar.
Bak de zalmfilets aan beide kanten.
Schik alles in de vorm van een vis: de puree als kop, de zalm als lijf en de prei als staart en vinnen.
Met schijfjes wortel of olijf kan je een oog maken.
Blus eventueel het bakvocht van de zalm met bouillon of witte wijn. voeg wat room toe en laat indikken tot saus. Zo zwemt de vis. ;)
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be