Bokkenpootjes van Sofie Dumont

Ingrediënten

koekjes

Vulling

  • 50 ml water
  • 70 gr kristalsuiker
  • 10 ml kirsch
  • 250 gr marsepein
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C Bedek de bakplaat met bakpapier en spreid hierop 80 gr suiker. Zet in de oven maar let erop dat de suiker niet te heet wordt.

  2. Klop de eiwitten op en voeg langzamerhand 20 gr suiker bij. Wanneer het schuim stevig genoeg is, voeg dan de verwarmde suiker toe en klop tot een zeer stevig schuim. Spatel de broyage onder het schuim.

  3. Vul de spuitzak en spuit met een klein effen spuitmondje op een met bakpapier beklede bakplaat staafjes van 5 cm op minstens 2 cm van elkaar. Strooi gelijkmatig de amandelschilfers over de koekjes. Plaats de bakplaat 12 tot 15 min in de voorverwarmde oven.

  4. Laat afkoelen en draai de helft van de gebakken koekjes met de platte kant naar boven.

  5. Bereid de vulling. Kook het water met de suiker. Laat dit afkoelen en voeg de likeur bij de siroop. Breek de marsepein in kleine stukjes en meng dit onder de afgekoelde siroop tot wanneer je een mooie, spuitbare massa krijgt.

  6. Spuit met een effen spuitmondje een dun streepje marsepeinvulling op het omgekeerde koekje en kleef er zachtjes een andere helft tegen. Smelt de chocolade tot ongeveer 45° C en laat dan afkoelen tot kamertemperatuur. Dompel vervolgens je beide uiteinden van de koekjes in de gesmolten chocolade en laat dit opstijven.

4
Average: 4 (1 vote)

De MeesterBakker

Recepten
Sofie Dumont & Bernard Proot
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts en vtmBooks
Fotografie
Luk Thys en Bram Debaenst
ISBN
9789089312976