Gemengde salade met gerookte eendenborst en sinaasappeldressing
Ingrediënten
-
2 peren
-
gemengde sla
-
¼ cl sinaasappelsap
-
maïsolie
-
2 el witte wijnazijn
-
¼ butternut pompoen
-
200 gr gerookte eendenborst
-
8 plakjes verse foie gras, flinterdun gesneden
Bereiding
Doe twee lepels wijn azijn in een pot. Voeg er maisolie aan toe, en sinaasappelsap. Meng dit alles en kruid af met peper en zout.
Snij een jullienne van peer en maak met een appelboor kleine rondjes peer. Doe er een beetje citroen op, zodat de peer niet verkleurt. Snij de butternut open en draai er met een lepel ronde bolletjes uit.
Snij de salade fijn en leg ze zo luchtig mogelijk op het bord. Leg de gerookte eendenborst en de ganzenlever er bovenop en werk je bord af met de jullienne van peer en butternut.
Mix je vinaigrette nog eens op en doe ze over je gerechtje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be