Poké bowl met patatjes en makreel

Ingrediënten

Poké bowls zijn afkomstig uit Hawaii, maar Loïc maakt er zijn eigen versie van.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Salade

Bereiding

  1. Schil 4 aardappelen en snijd ze in blokjes.

  2. Spoel de aardappelen, giet af en kook ze daarna beetgaar.

  3. Voeg een snuifje zout toe en kook 15 minuten.

  4. Fileer de makreel.

  5. Snijd een inkeping in de buikholte en spoel onder koud stromend water om de ingewanden eruit te halen.

  6. Knip de vinnen van de vis en snijd tussen de middengraat en het vlees tot de onderkant van de buik.

  7. Snijd de filet los van de kop en doe aan de andere kant hetzelfde.

  8. Snijd langs de graat langs beide kanten en haal hem eruit.

  9. Bedek de bodem van de ovenschotel met sojasaus.

  10. Voeg enkele druppels geroosterde sesamolie toe.

  11. Voeg het sap van 1 citroen toe en kruid de vis aan de vleeskant.

  12. Laat de vis 10 minuten marineren.

  13. Doe een ei in een maatbeker, voeg 1 kl mosterd en wat azijn toe.

  14. Kruid af met peper en zout en voeg 1 el srirachasaus toe.

  15. Zet de mixer in de maatbeker en voeg 10 cl koolzaadolie toe. Mix.

  16. Giet de aardappelen af en laat even drogen.

  17. Bak krokant in koolzaadolie.

  18. Ontdooi 125 g edamameboontjes in de microgolfoven.

  19. Spoel de komkommer, radijzen en lente-ui.

  20. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in blokjes.

  21. Snijd de radijzen fijn.

  22. Doe wat zout en azijn op de komkommer en de radijzen.

  23. Snijd de lente-uien fijn en dop de edamameboontjes.

  24. Snijd de avocado in blokjes.

  25. Doe een weinig geroosterde sesamolie op de aardappelen.

  26. Brand het vel van de makreel met een bunsenbrander.

  27. Serveer en werk af met geroosterd sesamzaad en de mayonnaise.

0
Nog geen stemmen