Bruschetta met gemarineerde sardientjes
Ingrediënten
-
4 sardienen
-
4 sneetjes brood (3cm op 8 cm)
-
citroensap
-
4 el olijfolie
-
½ teentje knoflook, gehakt
-
½ rode paprika
-
2 el balsamicoazijn
-
8 blaadjes rucola (raketsla)
-
4 schijfjes mozzarella
-
pomodorikruiden
Bereiding
Warm de paprika in een oven gedurende 10 minuten op 170 graden. Pel de paprika en ontpit hem en snijd de helft ervan in julienne.
Bak de broodjes krokant in olijfolie.
Maak de sardienen schoon en ontdoe ze van hun graten. Marineer ze in een beetje citroensap, look, olijfolie, peper en zout. Laat een uurtje rusten.
Meng de julienne van paprika met de balsamicoazijn en een beetje olijfolie. Strooi er ook een beetje PH Pomodorikruiden over.
Leg een beetje raketsla op een bord en plaats daar de broodjes bovenop. Schik er vervolgens de mozzarella, de rauwe sardienen en de paprika bovenop.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be