Cannelloni met gehakt en tomatensaus
Ingrediënten
-
500 gr verse lasagne
-
500 gr gemengd gehakt
-
350 gr diepvries erwten
-
peper
-
zout
-
nootmuskaat
-
italiaanse kruiden
-
100 gr gemalen Parmezaanse kaas
-
paneermeel
-
2 eieren
-
500 gr ricotta
-
pijnboompitten
-
1 l tomatenpassata
Bereiding
Gehakt, eitjes, kruiden, erwten, parmezaanse kaas en het paneermeel mengen in een kom. Lasagnebladeren met een beetje van deze vulling oprollen tot cannelloni.
Cannelloni in een vuurvaste kom schikken en overgieten met een tomatensaus (olie in een keteltje, salie, oregano, basilicum, tomatenpassata, bouillionblokje italiaanse kruiden, water en dit minimum een half uurtje laten sudderen). Ricotta lichtjes loskloppen en over de cannelloni verdelen.
Minimum 20 minuten in de oven op 180°. 5 minuten voor het einde pijnboompitten overstrooien en even mee laten bakken. Opdienen met brood of een frisse salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be