Cannelloni met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten

  • 500 gr verse lasagne
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 350 gr diepvries erwten
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • italiaanse kruiden
  • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • 500 gr ricotta
  • pijnboompitten
  • 1 l tomatenpassata
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Gehakt, eitjes, kruiden, erwten, parmezaanse kaas en het paneermeel mengen in een kom. Lasagnebladeren met een beetje van deze vulling oprollen tot cannelloni.

  2. Cannelloni in een vuurvaste kom schikken en overgieten met een tomatensaus (olie in een keteltje, salie, oregano, basilicum, tomatenpassata, bouillionblokje italiaanse kruiden, water en dit minimum een half uurtje laten sudderen). Ricotta lichtjes loskloppen en over de cannelloni verdelen.

  3. Minimum 20 minuten in de oven op 180°. 5 minuten voor het einde pijnboompitten overstrooien en even mee laten bakken. Opdienen met brood of een frisse salade.

0
Nog geen stemmen