Smeltzachte crème Brulée
Ingrediënten
-
350 ml dikke room
-
125 ml melk
-
6 eieren
-
100 gr fijne suiker
-
2 stengels citroengras
-
1 stukje verse gember
-
demerarasuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Doe de gember en het citroengras in een keukenmachine en mix tot een pasta. Doe de room, de melk, het gespleten vanillestokje en het citroengras-gembermengsel in een pan en verhit langzaam zonder te koken.
Doe de eieren met de suiker in een mengkom en klop tot ze wit en luchtig zijn. Giet het roommengsel onder voortdurend kloppen langzaam over het eimengsel. Giet het mengsel door een fijne zeef.
Giet de room in een ondiepe schotel en bak ongeveer 40–45 minuten tot het mengsel een beetje wiebelig is.
Laat afkoelen en bestrooi met wat demerarasuiker (rietsuiker). Karamelliseer met een brander alvorens te serveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be