Crème patissière (banketbakkersroom)

Ingrediënten

  • 5 eierdooiers
  • 6 dl melk
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maïszetmeel
  • poedersuiker (optioneel)
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte massa en zeef er dan maïszetmeel bij. Meng goed.

  2. Kook de melk op met een zaadjes uit een vanillestok en het stokje zelf.

  3. Giet gekookte melk die al lichtjes afgekoeld is op het mengsel van ei, suiker en zetmeel en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is.

  4. Overstrooi met poedersuiker om te vermijden dat er een vel op de crème komt of strijk in met zachte boter.

5
Average: 5 (1 vote)