Crème Catalane met appeltjes en kaneel

Ingrediënten

  • 1 maizena
  • 5 eidooiers
  • ½ dl melk
  • 150 gr suiker
  • 1 citroen (schil, fijngesneden)
  • ½ kaneelstok
  • ½ soeplepel vanillesuiker
  • 1 vanillestok (fijngesneden)
  • 2 appelen
  • 1 klontje boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 soeplepels vanillesuiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk op met vanillesuiker, vanillestok en kaneelstok. Verwijder de kaneelstok en schraap de zaadjes uit de vanillestok. Klop eierdooiers en suiker wit en voeg maïzena toe. Kook de citroenschillen gaar in suiker en water. Zeef de citroenschillen en voeg ze bij de melk. Giet de warme melk op het eierdooiermengsel en roer alles los. Verwarm het geheel nog eens al roerend totdat het begint te dikken. Zet de pot terug van het vuur en blijf roeren totdat het een beetje is afgekoeld.

  2. Snij de appelen in blokjes en bak ze in boter. Voeg de vanillesuiker eraan toe en laat het geheel kort carameliseren. Voeg nog een theelepel kaneelpoeder toe. Verdeel de appeltjes over 4 “short-drink” glazen en giet er de afgekoelde crème Catalane op. Laat het geheel opstijven in de koelkast. Strooi er suiker bovenop en carameliseer de suiker met de bunzenbrander.

0
Nog geen stemmen