Crème russe

Ingrediënten

  • 60 gr opgeklopte room
  • 1 blaadje gelatine
  • 175 gr eierdooiers
  • suiker
  • 50 gr suikersiroop
  • een scheut rum
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Weeg de eigelen af en klop ze wit. Maak een suikersiroop en giet die kokende siroop er straalsgewijs bij terwijl je blijft kloppen.

  2. Week een blaadje gelatine en los het op in lauwe rum. Giet het bij het eimengsel en klop nog even goed door. Klop de room op en doe bij het eimengsel. Giet in glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Crème russe

1. Klop het eigeel met een mixer
2. Warm de suiker op
3. Doe een gelatineblaadje bij de rum

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566