Crème au beurre

Ingrediënten

  • 7,5 cl water
  • 3 eigelen
  • 250 gr echte boter (ongezouten)
  • 3 eieren
  • 200 gr witte suiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker. Zet op een laag vuur. Niet roeren om onzuiverheden te vermijden. De suikersiroop moet op 120 graden komen. Dat kunnen we zien op de volgende manier: we nemen een lepel suikerwater en dompelen dit onder in een kom met koud water. Als de suiker dan een beetje is opgesteven, dan zitten we goed.

  2. Zet de steelpan met de suikersiroop met het kontje even in koud water, zodat we vermijden dat het verder gaart. Klop 3 hele eieren met 3 eierdooiers op tot een lichte mousse. Giet de suikersiroop op de kloppers en klop verder tot het koud is. Doe de echte boter (half zacht) erbij en klop op hoge snelheid om het ei met de boter te vermengen.

5
Average: 5 (1 vote)

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Crème au beurre

1. Werk met echte boter
2. De temperatuur van de suiker moet exact zijn
3. Blijf op hoge snelheid kloppen, terwijl je de boter toevoegt