Crème au beurre
Ingrediënten
-
7,5 cl water
-
3 eigelen
-
250 gr echte boter (ongezouten)
-
3 eieren
-
200 gr witte suiker
Bereiding
Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker. Zet op een laag vuur. Niet roeren om onzuiverheden te vermijden. De suikersiroop moet op 120 graden komen. Dat kunnen we zien op de volgende manier: we nemen een lepel suikerwater en dompelen dit onder in een kom met koud water. Als de suiker dan een beetje is opgesteven, dan zitten we goed.
Zet de steelpan met de suikersiroop met het kontje even in koud water, zodat we vermijden dat het verder gaart. Klop 3 hele eieren met 3 eierdooiers op tot een lichte mousse. Giet de suikersiroop op de kloppers en klop verder tot het koud is. Doe de echte boter (half zacht) erbij en klop op hoge snelheid om het ei met de boter te vermengen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be