Frisse tartaar van roze tonijn met komkommer, groene appel en koriander

Ingrediënten

  • ½ prei
  • ½ komkommer
  • ½ groene appel
  • koriander
  • 1 th lepel gember
  • 1 limoen (het sap)
  • versgemalen peper en zout
  • sesamolie
  • 2 el zure room
  • scheutje water
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij een prei in heel dunne julienne en laat hem even staan in ijswater in de koelkast (zo wordt hij heel krokant en begint hij te krullen).

  2. Schil de komkommer en snij hem in de lengte door. Verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snij nu de komkommer in kleine brunoise.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem ook in kleine brunoise.

  4. Hak de koriander fijn.

  5. Doe de appel- en komkommer brunoise in een kom en meng er de gehakte koriander door. Voeg er een mespuntje gehakte gember of gemberpasta onder en het sap van een limoen. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout en een vleugje sesamolie.

  6. Hak de roze tonijn fijn met een mes en voeg hem bij de rest in de kom.

  7. Haal nu de prei uit de koelkast en giet hem af. Doe hem in een mengkom en breng hem op smaak met peper en zout, enkele druppels limoensap en sesamolie.

  8. Meng nu de zure room met wat koud water en kruid met peper en zout.

  9. Dresseer de tartaar van tonijn met de krokante prei en enkele druppels van de zure room. Serveer er eventueel een toast bij.

0
Nog geen stemmen