Ann Vertriest
Frisse salade met komkommer, radijs en kerstomaatjes
Ingrediënten
-
10 radijsjes
-
½ rode ui
-
1 teentje knoflook
-
1 zakje rucola
-
10 zwarte olijven
-
15 muntblaadjes
voor de dressing
-
2 el olijfolie
-
het sap van 1/2 citroen
-
½ th lepel za'atar
-
peper en zout
Bereiding
Snijd de kerstomaatjes doormidden en de komkommertjes in 8 stukken. Snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes en de radijsjes in fijne plakjes. Pel de rode ui en snijd in fijne plakjes. Pel de knoflook en hak fijn.
Meng de rucola met de kerstomaatjes, de komkommer, de lente-uitjes, de radijsjes, de rode ui, de knoflook, de olijven en de muntblaadjes. Verdeel over 2 borden.
Klop de olijfolie, het citroensap en za’atar door elkaar in een apart kommetje.
Kruid met peper en zout en verdeel over de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be