Gemarineerde zalm met courgette en dille

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • citroensap
  • 2 el parmezaanschilfers
  • dille
  • 2 courgettes
  • 1 th lepel wasabi
  • 300 gr verse zalm, in zeer fijne plakjes gesneden (vraag dit eventueel aan de visboer)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 100 gr gerookte zalm
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Scandinavisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd 1 courgette in lange, fijne schijven en leg ze op aluminiumfolie. Schik er dunne schijfjes zalm bovenop en kruid het geheel met peper en zout en een beetje fijngehakte dille. Besprenkel met een beetje citroensap en olijfolie. Rol ze op en leg ze een paar uur in de koelkast.

  2. Vinaigrette: Meng de honing, de wasabi, de sojasaus, de azijn en de olijfolie.

  3. Courgette-frietjes: Snijd de andere courgette in julienne. Haal dit door de bloem en frituur.

  4. Zalm-wafeltjes: Snijd het bladerdeeg in vierkantjes, leg er de gerookte zalm tussen en bak dit in de paninigrill of wafelijzer.

  5. Snij de wafeltjes in driehoekjes en serveer samen met de courgettefrietjes en de vinaigrette. Werk af met een beetje zure room en parmezaan.

0
Nog geen stemmen