Gegrilde zalm

Ingrediënten

  • 1 teentje look, fijngehakt
  • ¼ l room
  • 150 gr verse zalmfilet
  • 500 gr verse spinazie
  • peper en zout
  • bakboter
  • ½ th lepel citroensap
  • 1 mespunt rozemarijnpoeder
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat een klontje bakboter smelten in een pannetje en kruid met peper en zout, alsook met het citroensap, de knoflook en de rozemarijn. De citroen zorgt voor de frisheid. Werk met rozemarijnpoeder en niet met verse rozemarijn, want deze zou kunnen aanbakken op de zalm.

  2. Smeer de zalm in met het mengsel. Zorg dat het mengsel overal goed ingesmeerd is. Zo neemt het overal de smaak goed op van alle kruiden. De zalm wordt als het ware doordrongen van de kruiden, net als bij een marinade.

  3. Zorg dat de bakplaat heel heet is. Neem de zalm, verwijder de overtollige marinade en leg de zalm op de bakplaat. Bak gedurende 2 minuten aan één kant en nog eens 2 minuten aan de andere kant.

  4. Doe een beetje Fama in een pan en voeg de spinazie eraan toe van zodra de margarine zingt. Kruid met peper en zout en een beetje nootmuskaat en meng alles goed dooreen. Doe er een beetje room bij.

  5. Schik eerst de spinazie op het bord. De room mengt zich met de sappen van de spinazie en zorgt onmiddellijk voor een saus. Leg de gebakken vis op het bedje van spinazie.

0
Nog geen stemmen