Gepaneerde pladijs

Ingrediënten

  • 1 th lepel visfumet
  • honing-mosterdkruiden
  • kervel
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el graanmosterd
  • 4 el water
  • 2 el xeresazijn
  • boter
  • 4 witloofstronkjes
  • paneermeel
  • 1 eigeel met beetje water
  • 1 el suiker
  • 4 pladijsfilets
  • 1 dl room
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de pladijsfilets en paneer ze met de bloem, het eigeel met water en het paneermeel. Frituur de pladijs gedurende 2 minuten op 180°C.

  2. Snijd het witlof in julienne en bak dit aan in een beetje boter. Kruid met peper en zout en suiker en blus met de xeresazijn. Voeg er vervolgens het water, de visfumet en de graanmosterd aan toe. Voeg er nu de room aan toe.

  3. Serveer het witlof met de pladijsfilets. Strooi er een beetje bieslook en honing-mosterdkruiden overheen en werk af met kervel.

0
Nog geen stemmen