Kabeljauw met papsaus en witte bonen

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwhaasje
  • 1 tasje witte bonen, geweekt en gaargekookt
  • 100 gr boter
  • 2 el bloem
  • 1 sjalot
  • 3 dl karnemelk
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje gehakte look
  • olie
  • ½ citroen (sap)
  • bloem
  • lookkruiden
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt wat bakboter, voeg de gehakte sjalot toe en laat het geheel bruinen. Voeg de bloem (hoeveelheid hangt af van hoe hard u uw saus wilt binden) toe en roer goed. Voeg dan de karnemelk toe, het citroensap en kruid het geheel met peper en zout af.

  2. Wentel de kabeljauw in wat bloem en bak hem krokant in olie. Meng de witte bonen met olie, witte wijnazijn, look en peterselie.

  3. Serveer de vis met de bonen en de saus en versier met kervel.

0

Nog geen stemmen