Kabeljauw met tapenadekorst en putanescasaus

Ingrediënten

  • tapenade van zwarte olijven
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 Romatomaatje
  • ansjovisjes
  • zwarte ontpitte olijven
  • 2 teentjes look
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • basilicumolie
  • ½ glaasje witte wijn
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smeer het kabeljauwhaasje in met de zwarte tapenade en kruid het met peper en zout.

  2. Stoom vervolgens gedurende 2 minuten op 95°C of leg in de oven gedurende 10 minuten op 200°C. Snijd de look en de ui fijn en bak ze aan in wat olijfolie. Ontdoe het tomaatje van haar pel, snijd de olijven en ansjovisjes in kleine stukjes en voeg dit samen met de kappertjes toe aan de ui en de look.

  3. Voeg vervolgens de witte wijn eraan toe. Kruid met peper en zout, laat het geheel even goed doorkoken.

  4. Schep een lepel saus op het bord, leg de vis erbovenop en besprenkel met enkele druppels Basilicumolie. Versier met peterselie.

0
Nog geen stemmen