Gestoomde kabeljauw (met lichte saus)

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de prei in julienne. Zo krijg je een nestje en kan je straks alles in één keer met een spatel uit de ovenschaal halen en onmiddellijk op een bord schikken. Voor een julienne snijd je de prei eerst in 2 in de lengte en vervolgens in kleine stukjes

  2. Laat de Fama smelten. Zodra ze begint te ‘zingen’ mag je de prei bakken. Als je de groenten eerst wat aanbakt, komt er wat vocht uit de groenten, ze gaan ‘zweten’ en geven meer smaak af. Zodra ze zweten mag je de groenten, kruiden en de balsamico toevoegen. De kruiden blijven er dan aan plakken.

  3. Neem de ovenschaal uit de stoomoven en leg er eerst de prei in. Daarbovenop leg je de kabeljauwfilet. Kies voor een filet, dan ben je er zeker van dat je geen graten in je mond hebt.

  4. Kruid de vis eerst met peper en zout. Door olijfolie toe te voegen krijg je een zeer lichte saus. De margarine mengt zich met de olijfolie en de jus van de vis. Zo heb je een natuurlijke smaak. Heerlijk !

  5. Stoom de vis gedurende 2 minuten. Zeker niet te lang, want anders lost de vis al zijn eiwit en valt hij helemaal uit elkaar. Spijtig genoeg verdwijnt dan alle smaak. Stoom de vis dus liever iets minder lang.

0
Nog geen stemmen