Ann Vertriest
Kip met citroen
Ingrediënten
-
3 kippenborsten
-
2 ingelegde citroen
-
bakboter
-
4 el citroensap
-
3 el water
-
1 dl kippenbouillon
-
4 el fijngehakte koriander
-
1 kommetje couscous
-
1 teentje look
-
2 fijngehakte sjalotten
-
12 groene olijven
Bereiding
Kook de couscous in eenzelfde hoeveelheid water gaar. Snijd de kippenborsten in reepjes en bak ze bruin in een beetje bakboter. Voeg er de fijngehakte look en sjalot aan toe. Blus het geheel met het water, het citroensap en de kippenbouillon.
Snijd de citroenen in schijfjes en voeg deze bij de kip samen met de olijven. Laat het geheel 5 à 10 minuten doorkoken en voeg op het eind de koriander eraan toe. Serveer de couscous met de kippenreepjes erbovenop en met veel saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be