Kip met honing en citroen

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 citroenen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 dl water
  • 1 el kippenbouillon
  • bakboter
  • gebakken aardappelen
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de kip in 8 stukken en bak ze in een wijde kookpot aan alle kanten bruin in wat bakboter.

  2. Schil de citroen ( er mag nog wit aan blijven) en houd 3 schillen over. Snijd de citroen in schijfjes.

  3. Blus de kip met het water.

  4. Voeg er de honing, rozemarijn, kippenbouillon en stukjes citroen bij. Laat de kip 2 uur onder deksel sudderen op een zacht vuurtje.

  5. Serveer met een gebakken aardappel, gekruid met rozemarijn en look. Versier met rozemarijn.

5
Average: 5 (2 votes)