Kip in de oven

Ingrediënten

Altijd al eens zelf gevulde kip willen maken? In 'Start to Cook' vertrelt Albert Verdeyen zijn beste tips aan Silvia Claes voor een perfect-gebakken kip in de oven. Wil je het ook eens proberen? Hier vind je zijn recept!

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de ui en knoflook in kleine blokjes. We gaan de kip opvullen met de ui en de knoflook en te grote stukken gaan niet in de kip.

  2. Kruid van binnenkant en buitenkant de kip. Als je alleen maar de buitenkant zou kruiden, gaat het niet voldoende smaak hebben maar te flauw zijn. Daarom kruid ik de beide kanten.

  3. Vul de kip met de groenten en een soeplepel Fama. Door de margarine toe te voegen, vermijd je dat het wit van de kip zal uitdrogen. De groenten zullen hun vocht lossen, ook zo verkrijg je veel jus. De kip gaat « zweten ». En zweten is smaak.

  4. Doe 2 eetlepels Fama in een pan en bak de kip gedurende één minuut aan iedere kant. Het vuur mag redelijk hoog staan. Je kan de kip ook direct in de oven zetten, maar dan moet ze langer in de oven blijven voordat ze krokant is. Dus bak ik ze eerst aan.

  5. Leg de kip in een ovenschaal en giet het gesmolten braadvet over de kip. Bak gedurende 1 uur aan 180°C. Doordat de kip traag gaart, krijg je mals vlees. Gedurende dat uur overstrooi je 2 à 3 keer met de gesmolten margarine om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Als je de kip opheft en er loopt alleen jus uit, dan is ze goed gebakken

5
Average: 5 (3 votes)