Lamsfilet met tomatentapenade

Ingrediƫnten

  • 2 bladen brickdeeg
  • 2 lamsfilets
  • tomatentapenade
  • 1 eigeel
  • 1 zakje raketsla
  • olijfolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • italiaanse kruiden
  • basilicum
  • halfdroge tomaten
  • olijven
  • parmezaanschilfers
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de filet met peper en zout en leg op het brickdeeg. Smeer het lamsvlees in met de tomatentapenade en leg er de verse basilicumblaadjes op. Rol op en kleef vervolgens dicht met wat eigeel. Bak het vlees aan in wat olijfolie, 4 minuten aan elke kant.

  2. Schik de sla, olijven en halfdroge tomaatjes op een bord. Besprenkel met wat balsamico en olijfolie en bestrooi dit vervolgens met de parmezaanschilfers. Verspreid wat tomatentapenade in hoopjes op het bord. Leg er een schijfje mozzarella op (licht gekruid met Italiaanse kruiden).

  3. Snijd de lamsfilet in sneetjes en leg die erop. Plaats even in de oven (facultatief). Werk af met olijfolie en serveer.

0

Nog geen stemmen