Lamsfilet in een krokant jasje met bloempje van provencaalse groenten
Ingrediënten
-
1 lamsfilet
-
1 el zwarte tapenade
-
1 el groene tapenade
-
1 stukje bladerdeeg (20 op 20cm)
-
1 ei
-
1 l water
-
1 tl rundsbouillon
-
1 teentje verse knoflook
-
1 tomaat
-
olijfolie
Bereiding
Bak de lamsfilet kort aan, smeer in met wat tapenade en leg daarboven de fijngesneden champignons die je eerst kort bakt in olijfolie. Rol in het bladerdeeg, plak dicht met het losgeklopte ei en bak 10 minuten op 180 graden.
Kook de jus in met wat tijm en look en kruid met peper en zout. Werk de jus op met wat boter.
Snij de courgette, de tomaat en aubergine in fijne schijfjes. Leg deze schijfjes op elkaar en draai deze op tot roosjes. Kruid met peper en zout, besprenkel met wat olijfolie en stoom het 1 minuut op 80 graden in de oven.
Snijd het vlees in mooie stukken, schik op het bord, versier met de saus en het bloempje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be