Hazenrug met portosaus

Ingrediënten

  • 1 el veenbessenconfituur
  • 1 dl porto
  • 2 dl water
  • 1 el wildbouillon
  • 3 el frambozenazijn
  • 1 el veenbessenconfituur
  • 2 dl room
  • 1 el boter

Hazenrug met portosaus, het is een klassieker. Perfect tijdens de feestdagen!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haas met peper en zout. Smelt boter in de pan, leg de hazenrug op zijn kant in de pan en bak mooi bruin aan 1 zijde gedurende 2 ½ minuut. Draai hem en doe hetzelfde aan de andere kant. Bak ook het vel mee aan voor de smaak.

  2. Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven: voor roze 10-12 minuten, voor à point 14-16 minuten.

  3. Roer nu in de pan het aanbaksel los met de Porto, voeg er de wildbouillon bij, de azijn, de room en de veenbessenconfituur. Laat inkoken.

  4. Haal de haas van de rug, snijd hem schuin in schijfjes van 2 cm en giet de saus erover. Serveer met frietjes.

5
Average: 5 (2 votes)