Mispels met appel en speculaas

Ingrediënten

  • 2 appels (Jonagold)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl water
  • 4 el suiker
  • kaneel
  • 1 stuk cake
  • 2 speculaaskoekjes
  • 2 el koffie
  • bakboter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Schil de appelen en houd een stukje schil over voor de afwerking.

  2. Snij de appelen in blokjes en stoof ze aan in een beetje bakboter. Voeg de rozemarijn eraan toe samen met de suiker, een snuifje kaneel en het water en laat alles koken tot de appelen gaar zijn. Haal de rozemarijn eruit en mix het geheel glad.

  3. Haal de mispels door een zeef en voeg er 2 speculaaskoekjes en koffie aan toe. Laat alles even rusten en meng het tot een puree.

  4. Snijd de cake in dunne schijfjes en beleg ze met het mispelmengsel. Doe dit 3 keer zodat je een torentje krijgt.

  5. Serveer het appelsoepje met de mispelcake en werk af met een beetje rozemarijn, de appelschil en de kaneel.

0
Nog geen stemmen