Mosselsoepje met sinaas en saffraan

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 selderijstengel
  • 500 gr mosselen
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl water met halve el groentebouillon
  • sap van 2 sinaasappelen
  • saffraandraadjes
  • 1 dl room
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Was de selderij. Snijd de ui, de knoflook en de selderij in kleine blokjes. Wok ze stevig aan in de arachideolie. Voeg de mosselen toe en schud het geheel goed op.

  2. Bevochtig met de witte wijn, het water, de bouillon, het sinaasappelsap en de saffraan. Laat het geheel opkoken. Voeg de room toe. Serveer het soepje en overstrooi met de zeste van sinaasappel.

0
Nog geen stemmen