Notentaart met ijs

Ingrediënten

Zanddeeg

  • 350 gr bloem
  • 200 gr zachte boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • snuifje zout

Vulling

  • 300 gr zuivere kristalsuiker
  • ½ dl zuiver water
  • 450 gr gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
  • 2 dl volle room

versiering

  • marsepein
  • bloemsuiker
  • mokka slagroomijs
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Voor het zanddeeg: Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed stevig tot een homogene massa. Draai het deeg in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in 2. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Bedek de taartvorm met het deeg.

  2. Voor de karamel–noten vulling: Verdeel de suiker en het water voor de vulling egaal in een grote antiaanbakpan. Zet op een middelmatig vuur en wacht tot de suiker bruin kleurt. Hak de noten en verdeel ze in de karamel. Giet de room erover, meng voorzichtig en laat nog even opkoken. Laat de vulling afkoelen.

  3. Giet de vulling in de taartvorm. Bedek de bovenkant van de taart met de andere helft van het deeg. Druk de randen dicht met een vork.

  4. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 à 35 min. Laat de taart afkoelen.

  5. Snijd vormpjes uit de marsepein. Bestrooi de taart met bloemsuiker en versier met marsepein en mokka slagroomijs. Werk af met een takje groen (dille).

0
Nog geen stemmen