Oostendse zeetong

Ingrediënten

  • 4 zeetongen
  • gepelde garnalen
  • selder, ui, tijm, laurier
  • 200 gr gepelde garnalen
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl mosselkookvocht
  • 1 dl room
  • halve citroen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de mosselen op klassieke wijze (selder, ui, tijm, laurier en peterselie, witte wijn, goed kruiden met peper). Stoom de zeetongen gaar met een klein beetje witte wijn, gedurende 2 minuten op 120 graden.

  2. Kook daarna het kookvocht (van de mosselen en de tong) in met de room tot de gepaste binding, verfris met wat citroensap. Versier de tongen met de mosseltjes, giet er de saus over en overstrooi met garnaaltjes en peterselie Serveer met een gekookte aardappel .

0

Nog geen stemmen