Parelhoenborst met knoflookcrème

Ingrediënten

  • 10 teentjes knoflook
  • 1 parelhoenborst op vel per persoon
  • 3 dl volle room
  • 3 dl water
  • ½ kg wortelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 dl room
  • 3 eieren
  • PH pepermix
  • Maggi PH kippenbouillon
  • 1 th lepel komijn, gemalen
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breek de knoflookteentjes met de platte kant van een groot mes. Pel ze en breng ze aan de kook met de room,het water en de maggi kippenboullion Laat alles op een laag vuur tot een derde inkoken.

  2. Mix de looksaus dan glad met de staafmixer en breng op smaak met PH pepermix en zout. Laat ze eventueel nog wat inkoken als ze niet dik genoeg is.

  3. Kook de wortelen goed gaar in gezouten water. Giet ze af. Voeg 1 dl room en de eieren toe en kruid met PH pepermix, zout en komijn. Mix het geheel met een staafmixer (of in een keukenrobot) zeer fijn.

  4. Doe dit in siliconenvormen of in beboterde en bebloemde ramequins (kleine ovenschaaltjes). Bak ze 45 minuten au bain-marie in een oven op 150 °C. Ontvorm ze voorzichtig.

  5. Kruid de filets flink met peper en zout aan beide kanten. Bak ze 4 minuten op de velkant in wat olijfolie en boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak vervolgens de vleeskant nog ca. 4 minuten. Laat ze rusten onder aluminiumfolie.

  6. Serveer de filets met de wortelflans en de knoflookcrème.

0
Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045