Lamskroontje met kaviaar van aubergine, een Provençaalse bloempje, gekonfijte rode paprika met een jus van tijm en rozemarijn

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kaviaar van aubergine: de aubergine in de lengte in 2 snijden, besprenkelen met olijfolie en deze in een voorverwarmde oven van 200°C laten garen. Als ze gaar zijn het vruchtvlees eruit lepelen, dit in de blender doen samen met olijfolie en honing. Het geheel blenden.

  2. Lamskroontje: Het lamskroontje kruiden met peper en zout en kort aanbakken in de pan. Ze vervolgens paneren met gehakte peterselie en verder laten garen in de oven (200°C). De jus van het vlees opwerken met suiker, een gesnipperd sjalotje en bouillon. Afwerken met een klontje boter, tijm en rozemarijn.

  3. Provençaals bloempje: Dunne schijven snijden van aubergine, courgette en tomaat. Deze schijfjes dakpansgewijs op een stukje bakpapier leggen. kruiden met een beetje olijfolie, peper, zout, verse tijm en een snuifje suiker. Ook deze in de oven zetten tot ze gaar zijn. Als de groenten gaar zijn deze voorzichtig oprollen tot een bloempje.

  4. Kruidenolie: verse basilicum kort blancheren en vervolgens verfrissen in ijswater. De basilicum samen met olijfolie in een thermomix laten blenden en vervolgens door een zeer fijne zeef gieten.

  5. Gekonfijte paprika: brunoise snijden van gekonfijte paprika en dit mengen met 1 el ketchup, enkele druppels tabasco en worcestershire saus. Dit zachtjes opwarmen.

  6. Dresseren: Trek een druppel op het bord met de auberginekaviaar, leg hierop het Provençaalse bloempje en de gesneden lamskroon. Versier het bord verder met 1 el gekonfijte paprika, de saus en enkele druppels kruidenolie.

0
Nog geen stemmen