Hazenrug met oesterzwammen en gedroogde druiven
Ingrediënten
-
2 hazenruggen
-
250 gr oesterzwammen
-
50 gr rozijnen
-
2 el mosterd
-
4 dl room
-
50 gr hoeveboter
-
1 dl droge witte wijn
-
peper
Bereiding
De rozijnen 20 min. in de witte wijn laten weken.
De oesterzwammen schoonmaken (geen water gebruiken) en in 2 of in 3 snijden volgens de grootte, in de boter bakken en afkruiden. Voeg dan de rozijnen toe. Niet de wijn, want die gaan we houden voor de saus. Zet het mengsel nu opzij.
De hazenruggen kruiden, en kort kleuren. Leg de hazenruggen in de oven en overgiet met de vetstof. Zet 10 min. op 200°C in de oven.
In een kleine kookpot de droge witte wijn die voor de rozijnen gediend heeft, opwarmen en de room toevoegen. Laat inkoken en voeg er mosterd, zout en peper aan toe. Het mengsel van oesterzwammen en rozijnen opwarmen.
Het vlees van de hazenruggen afhalen: maak een insnijding langsheen de ruggengraat en haal er de filets af met een soeplepel.
Het mengsel van oesterzwammen en rozijnen in voorverwarmde borden leggen, daar de hazenrugfilets naast schikken en overgieten met de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be