Pasta al forno

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr bruine bospaddestoelen
  • peper en zout
  • verse bladpeterselie
  • boter
  • 2 handjesvol parmezaanse kaas
  • 500 gr pasta rigatoni
  • olijfolie
  • kippenbouillon
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de champignons en de courgette fijn en bak ze enkele minuten aan in een beetje olijfolie en bakboter. Voeg kippenbouillon toe. Snijd de look in 2, haal het middelste eruit en bak deze mee aan voor de smaak.

  2. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet de pasta af, maar spoel niet onder water. Voeg de groentjes vervolgens toe aan de pasta. Voeg er dan de mascarpone aan toe en roer zodat hij goed smelt.

  3. Doe dit in een ovenschotel, overstrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en zet het onder de grill gedurende 15 minuten op 180 graden. Werk af met de bladpeterselie.

5
Average: 5 (1 vote)