Pasta à la bouillabaisse

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • boter
  • 1 dl witte wijn
  • scheutje pastis
  • 2½ dl room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • 300 gr verse tagliatelle
  • 1 el pastabouillon
  • 2 el gehakte basilicum
  • anijskruiden: dille, kervel, dragon, venkel
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd alle groentjes zeer fijn en stoof ze aan (behalve de tomaatjes) in boter. Blus dit geheel met de wijn, een scheutje pastis en de room. Voeg hier de tomatenpuree, saffraandraadjes en pastabouillon aan toe, evenals de tomatenblokjes .

  2. Kook de tagliatelle gaar, giet ze af en meng ze met de saus. Meng er eventueel zeevruchten doorheen. Werk af met de gehakte kruiden en de basilicum. Versier met de anijskruiden.

0
Nog geen stemmen