Pastilla van vis

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauw
  • 300 gr grijze garnaatljes
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 7 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 limoen
  • 8 takjes koriander
  • 2 eieren
  • bloemsuiker
  • 1 pakje mihoen
  • 3 grote vellen filodeeg
  • visbouillon
  • zout en peper
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl komijn
  • ½ kl ras el hanout

Om deeg en vorm in te vetten

  • 100 gr boter
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Plaats de mihoen 4 min in heet kokend water. Laat weken.

  2. Versnipper de uien, peterselie, koriander en de look. Laat deze in een pan sudderen met de olijfolie.

  3. Snij de kabeljauw in stukken en doe hem bij in de pan. Laat kort sudderen en voeg 5 soeplepels water en 1 eetlepel visbouillon toe. Voeg de specerijen toe (komijn, gemberpoeder, ras el hanout). Werk af met limoen.

  4. Giet de vulling in een bowl. Voeg de mihoen eraan toe en ga met een schaar doorheen de massa. Voeg de garnaaltjes erbij.

  5. Neem een anti-kleef pan diameter 25 à 30 cm. Vet deze in met boter. Plaats de filodeeg over de pan, 3 vellen, kruisgewijs. Vul deze nu met de visbereiding.

  6. Plooi nu de vellen dicht. Met eigeel kleef je toe. Giet er wat gesmolen boter over. Zet nu de pan op het vuur. Korst beide kanten aan. Plaats vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C. Dit circa 5 à 6 min.

  7. Werk af met bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen