Pastilla met kip en amandelen

Ingrediënten

  • 2 pakken filodeeg
  • 300 gr gemalen amandelen
  • 150 gr suiker
  • 10 eieren
  • 1 blokje kippenbouilllon
  • 2 gemalen kaneel
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • enkele draadjes saffraan
  • 10 cm gember
  • 3 botten bladpeterselie
  • 3 botten koriander
  • 1 kg uien
  • 1 grote kip
  • peper
  • zout
Gevorderde
8 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kip in 4 of 6 stukken. Pel de uien en hak fijn. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn. Schil de gember en rasp hem. Stoof de stukken kip aan in 5 eetlepels olijfolie met de uien, de koriander, de bladpeterselie, de gember, de saffraan, de kaneelstokjes, 1 eetlepel kaneel, peper en zout. Voeg 1 dl water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. Laat daarna ongeveer 15 minuten op een middelmatig hoog vuur sudderen. Als de kip gaar is, neem je die uit de schotel.

  2. Klop 9 eieren los en voeg ze bij de saus. Meng goed tot de eieren gestold zijn. Laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Verwijder de botten van de afgekoelde kip. Meng de rest van de gemalen kaneel, de suiker en de amandelen in een diepe, ruime schotel. Bestrijk een ovenschotel met olijfolie. Spreid enkele vellen filodeeg over de schotel. Zorg ervoor dat de bodem bedekt is en dat de vellen ruim over de schotel hangen. Verdeel een deel van de saus met kip en het amandelmengsel op het filodeeg. Dek af met vellen filodeeg. Ga zo verder tot de vullingen op zijn, en eindig met een laagje amandelmengsel.

  5. Vouw de vellen filodeeg die over de rand van de ovenschotel hangen naar binnen om de pastilla te sluiten. Klop het laatste ei los en bestrijk de pastilla ermee. Bak gedurende ongeveer 20 minuten in de oven tot de hele bovenlaag mooi goudgeel ziet. Versier met kaneel en suiker voor het opdienen.

5
Average: 5 (1 vote)

Vrijdag Couscousdag

Auteur:
Rachida Ahali
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002240317