Pikante vis opgevuld met garnalen en vermicelli

Ingrediënten

  • gepekelde citroen
  • vermicelli
Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200°C/gasstand 6. Breng een pan gezouten water aan de kook, giet de vermicelli erin en laat ze net iets minder lang koken dan op de verpakking aangegeven wordt. Je wilt ze namelijk al dente. Als ze voldoende gekookt zijn, mag je ze afgieten, spoelen met koud water en laten afkoelen. Giet ze in een grote kom en rasp er je courgettes bij. Voeg er ook de stukjes tomaat, koriander, gepekelde citroen, komijn, zoete paprika, gemalen gember en 1 theelepel harissa aan toe. Maak je handen schoon en meng er dan alles mee goed door elkaar. Proef eens, voeg indien nodig nog een snuifje zout of peper toe en zet het dan aan de kant.

  2. Leg de vis op een grote snijplank en maak elke 2 cm een schuine inkeping in het vel, gebruik hiervoor een scherp mes. Sprenkel er een beetje zout, een snuifje komijn en een snuifje van zowel zoete paprika als gemalen gember over. Meng de overgebleven theelepel harissa met 1 theelepel olijfolie en wrijf de vis in met de helft daarvan. Zorg er ook voor dat het tussen de sneden komt te zitten die je gemaakt hebt. Draai de vis om en herhaal dezelfde handeling aan de andere kant.

  3. Schep twee derden van je vermicelli op een grote bakplaat of in een schaal van aardewerk, zo maak je een bedje waar je de vis zachtjes op kunt leggen. Roer je garnalen door de rest van je vermicellivulling en schep het mengsel in de buikholte van je vis. Prop de vis goed vol, er mag best wat vulling uit vallen. Besprenkel de vis nu met wat olijfolie en laat hem ongeveer 25 minuten roosteren in een hete oven, tot de buitenkant krokant is en de vis volledig gaar is.

  4. Om op te dienen maak je het vlees los van de graat en haal je er de kleine graten uit. Schep er op elk bord een lepel van de vermicellivulling bij en serveer met een knapperige groene sla met dressing.

0
Nog geen stemmen