Gebrande kersttaart met praliné en grappa
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de eieren op met de bloemsuiker tot een luchtig mengsel. Zeef en spatel de cacao en de bloem onder het beslag. Smelt 25 gram boter en voeg toe aan het beslag. Boter de springvorm in en bestrooi met bloem. Giet het beslag in de taartvorm. Bak af gedurende 45 minuten.
Smelt praliné chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade in een andere kom, zodat het kan afkoelen. Klop de room lobbig (structuur van dikke yoghurt). Meng de opgeklopte room voorzichtig in twee keer met de gesmolten chocolade.
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Meng de suikersiroop met de Grappa.
Klop eiwit op en voeg daarna al kloppend de suiker toe.
Ontvorm de taart. Snij met een groot mes in schijven.
Leg een eerste laag op een bord. Bestrijk met suikersiroop. Lepel er wat pralinemousse op. Bedek met een tweede laag. Herhaal de handelingen tot alle biscuit gebruik is.
Spuit het eiwit rond en op de taart. Brand af met een bunzenbrander. Decoreer met vuurwerkstokjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be