Provençaalse vogels zonder kop

Ingrediënten

  • PH Pomodorikruiden
  • 1 sinaasappel
  • 200 gr ontpitte groene olijven
  • 2 dl witte wijn
  • 500 gr tomaten (gepeld)
  • 1 bouquet-garni
  • 3 sjalotten
  • 4 wortelen
  • 1 teentje look
  • peper
  • zout
  • 1 snede spek
  • 600 gr runds escalopes
  • suiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de look en de peterselie fijn. Snij het spek in kleine stukjes en meng met de look en de peterselie en een beetje olijfolie en meng in de cutter.

  2. Leg de escalopes open, kruid ze met PH peper en zout en verdeel er een beetje van het look-peterselie-spekmengsel over. Rol op en steek dicht met een prikker. Bak de vogels zonder kop aan in wat Alpro bakken en braden alle kanten bruin.

  3. Hak de sjalotten fijn en snijd de wortelen heel fijn. Pel de tomaten en snij ze in blokjes.

  4. Haal het vlees uit de pan en voeg de sjalotten toe en vervolgens de wortelen. Blus met de witte wijn en voeg de tomaten toe. Voeg het vlees terug toe met de tijm en de laurier en laat sudderen.

  5. Voeg de appelsienschil erbij en het sap van de appelsien. Voeg op het einde de groene olijven toe samen met gehakte peterselie en Pomodori kruiden.

0
Nog geen stemmen