Fazant met gekonfijte kool
Ingrediënten
-
4 plakjes pancetta
-
1 pakje spekblokjes
-
200 gr boter
-
1½ dl water
-
1 th lepel wildbouillon
Bereiding
Snijd de kool in julienne. Blancheer de kool gaar en spoel onder koud water. Smelt de boter tot een beurre noisette. Voeg er de kool aan toe, kruid met peper en zout en laat 30 minuten sudderen met het deksel erop.
Cutter het pakje spekblokjes tot een gehakt. Bak het droog op tot je krokante spekblokjes bekomt.
Kruid de fazantenborstjes met zout en peper. Bak ze 4minuten aan één kant, 3 minuten aan de andere. Blus met water en wildbouillon.
Serveer de gekonfijte kool met daarop de pancetta. Schik het fazantenborstje erop. Strooi er het krokante spek en de savooi rond. Voeg de saus erbij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be