Wilde eend met peer en vijgen
Ingrediënten
-
eenden- of ganzenvet
-
grof zout
-
peperbollen
-
rozemarijn
-
korianderbollen
-
4 vijgen
-
2 el frambozenazijn
-
2 el frambozenconfituur
Bereiding
Scheid de billetjes van de eenden. Bak de eendenborsten op de karkas mooi bruin . Bak verder op een licht vuurtje gedurende 10 à 15’ onder deksel.
Cutter grof zout met korianderbollen, peperbollen, rozemarijn, tijm , laurier en look. Bedek de eenden billen met dit mengsel op de velkant. Laat gedurende 1 nacht rusten in de ijskast.
Konfijt de billen gedurende 2 uur in eendenvet op 80°C.
Fileer de borstjes van de karkas.
Snijd de peren en de vijgen in brunoise. Stoof ze aan in boter en voeg er de frambozenazijn en frambozenconfituur bij. Strooi er fijngehakte tijm over.
Serveer de borstjes met de peer-en-vijgmengeling samen met de billetjes. Versier met rozemarijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be