Wilde eend met peer en vijgen

Ingrediënten

Wilde eend en gekweekte eend verschillen van smaak en structuur. Gekweekte eend is wat zachter. Zoek je nog een eenvoudig feestgerecht? Serveer wilde eend met peer en vijgen. Deze zoete ingrediënten zorgen voor een aparte toets. Perfect met wat kroketjes of gebakken krieltjes.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Scheid de billetjes van de eenden. Bak de eendenborsten op de karkas mooi bruin . Bak verder op een licht vuurtje gedurende 10 à 15’ onder deksel.

  2. Cutter grof zout met korianderbollen, peperbollen, rozemarijn, tijm , laurier en look. Bedek de eenden billen met dit mengsel op de velkant. Laat gedurende 1 nacht rusten in de ijskast.

  3. Konfijt de billen gedurende 2 uur in eendenvet op 80°C.

  4. Fileer de borstjes van de karkas.

  5. Snijd de peren en de vijgen in brunoise. Stoof ze aan in boter en voeg er de frambozenazijn en frambozenconfituur bij. Strooi er fijngehakte tijm over.

  6. Serveer de borstjes met de peer-en-vijgmengeling samen met de billetjes. Versier met rozemarijn.

0
Nog geen stemmen