Ree met aardpeer en foie gras

Ingrediënten

Ree, foie gras en aardpeer, dat zijn allemaal winterse ingrediënten. Met een stukje reefilet heb je al een snel een feestgerecht. Wil je echt indruk maken tijdens de feestdagen? Dan kan dat met ree. Smakelijk!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de aardperen en aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak de blokjes langzaam aan in boter met een beetje rozemarijn.

  2. Bak elke reefilet mooi bruin aan beide kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de suiker in de pan en laat hem karamelliseren. Blus met de balsamicoazijn, het water en de wildbouillon. Laat voor een kwart inkoken en werk op met 100 g boter.

  3. Haal de eendenlever even door de bloem en bak hem krokant kort aan. Serveer de reefilets met de aardpeermengeling, de eendenlever en de saus. Werk af met rozemarijn.

0
Nog geen stemmen