Ree met aardpeer en foie gras
Ingrediënten
-
8 takjes rozemarijn
-
2 el suiker
-
2 el balsamicoazijn
-
2 dl water
-
1 el wildbouillon
-
4 schijfjes eendenlever
Bereiding
Snijd de aardperen en aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak de blokjes langzaam aan in boter met een beetje rozemarijn.
Bak elke reefilet mooi bruin aan beide kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de suiker in de pan en laat hem karamelliseren. Blus met de balsamicoazijn, het water en de wildbouillon. Laat voor een kwart inkoken en werk op met 100 g boter.
Haal de eendenlever even door de bloem en bak hem krokant kort aan. Serveer de reefilets met de aardpeermengeling, de eendenlever en de saus. Werk af met rozemarijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be