Semi-freddo met abrikozenconfituur en meringue

Ingrediënten

  • ½ l room
  • 1 grote meringue
  • 50 gr suiker
  • 3 eieren gesplitst
  • verse abrikozenconfituur (of een andere confituur)
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Mix de eierdooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt die linten trekt (ruban).

  2. Mix het eiwit met de helft van de suiker zeer stijf.

  3. Klop de room op. Breek de meringue in grove stukken.

  4. Meng het eiwit onder de witgeklopte eigelen, spatel er zacht de room onder en vervolgens de stukken meringue.

  5. Neem glazen potjes, leg een lepeltje abrikozenconfituur op de bodem, schep er wat van het ei/roommengsel over, weer wat confituur, enzovoort. Zet de potjes in je diepvriezer.

  6. Haal ze uit de diepvriezer en zet ze in de koelkast als je het hoofdgerecht opdient, dan kan het al een beetje smelten. De bedoeling is dat de massa lichtjes gesmolten is aan de randen maar van binnen ijskoud.

0
Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045