Semi-freddo met abrikozenconfituur en meringue
Ingrediënten
-
½ l room
-
1 grote meringue
-
50 gr suiker
-
3 eieren gesplitst
-
verse abrikozenconfituur (of een andere confituur)
Bereiding
Mix de eierdooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt die linten trekt (ruban).
Mix het eiwit met de helft van de suiker zeer stijf.
Klop de room op. Breek de meringue in grove stukken.
Meng het eiwit onder de witgeklopte eigelen, spatel er zacht de room onder en vervolgens de stukken meringue.
Neem glazen potjes, leg een lepeltje abrikozenconfituur op de bodem, schep er wat van het ei/roommengsel over, weer wat confituur, enzovoort. Zet de potjes in je diepvriezer.
Haal ze uit de diepvriezer en zet ze in de koelkast als je het hoofdgerecht opdient, dan kan het al een beetje smelten. De bedoeling is dat de massa lichtjes gesmolten is aan de randen maar van binnen ijskoud.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be