Toast champignon met spekblokjes
Ingrediënten
-
500 gr Parijse champignons
-
4 dikke sneden brood
-
250 gr spekblokjes
-
2 teentjes look
-
1 dl cognac
-
1 dl water
-
1 th lepel groentebouillon
-
1 th lepel maïszetmeel
-
peterselie
-
olijfolie
-
bakboter
Bereiding
Snijd de champignons in mooie dikke gelijke schijven. Neem een braadpan en doe er olijfolie en wat bakboter in en laat ze goed heet worden. Doe de champignons erin en schroei ze mooi dicht, doe de spekjes erbij. Snijd de look fijn en fruit hem mee. Schud de pan een paar keer op.
Als de champignons mooi goudbruin gebakken zijn, blus je de pan met cognac en voeg ook wat water toe. Doe er een beetje groentenbouillon bij, voeg er de room nog aan toe en laat het geheel 6 à 7 minuten inkoken.
Snijd een dikke snee brood en steek deze in de toaster. Kruid de saus nog wat bij met peper en zout en werk af met fijngesneden peterselie. Vanaf nu bepaal je zelf de dikte van je saus. Los wat maïszetmeel op in water en voeg dit toe aan de saus. Leg de toast op een bord en serveer de champignons er mooi bovenop.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be