Toast champignon

Ingrediënten

  • 2½ dl room
  • groentenbouillon
  • 1 dl Cognac
  • 2 teentjes look
  • 500 gr Parijse champignons
  • 4 dikke sneden brood
  • 1 th lepel maïszetmeel
  • 1 dl water
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Broodjes

Bereiding

  1. Snij de champignons in mooie dikke gelijke stukken. Neem een braadpan en doe er olijfolie in. Laat deze goed heet worden. Snij de look fijn en fruit hem in de olie. Doe de champignons erin en schroei ze dicht. Schud de pan een paar keer op.

  2. Als de champignons mooi goudbruin gebakken zijn, blus je de pan met cognac en voeg ook wat water toe. Doe er een beetje groentebouillon bij en voeg er de room nog aan toe. Laat het geheel 6 à 7 minuten inkoken.

  3. Snij een dikke snee brood en steek deze in de toaster. Kruid de saus nog wat bij met peper en zout en werk af met fijngesneden peterselie. Vanaf nu bepaal je zelf de dikte van je saus. Los wat maïszetmeel op in water en voeg dit toe aan de saus.

  4. Leg de toast op een bord en serveer de saus er mooi bovenop.

5
Average: 5 (1 vote)

Toast champignon

Weingut Winter, Grauburgunder Trocken 2010 (Rheinhessen, Duitsland), Pasqualinno, €8,20
Rijke wijn met fuméneus, gevolgd door een stroom rijp herfstfruit (appel en peer), linde en acacia. Honingtoets in de afdronk, maar toch fris.

 

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Toast champignon

1. Snij de champignons in gelijke stukken
2. Bak in een hete pan
3. Gebruik geen koffiemelk
4. Snij een dikke toast